Helge Christoffersen
Helge Christoffersen (1925-1965) var en dansk keramiker og billedhugger.
Om Helge Christoffersen
Helge Christoffersen (1925-1965) var en dansk keramiker og billedhugger, født i 1925. Han begyndte sin kunstneriske karriere som billedskærerlærling hos Wiese & Søn i 1940. Efter at have modtaget undervisning på Frederiksbergs Tekniske Skole, blev han optaget på Kunstakademiets billedhuggerskole i 1943, hvor han blev undervist af anerkendte kunstnere som Utzon-Frank og Aksel Jørgensen frem til 1946.
Christoffersen debuterede på Forårsudstillingen allerede i 1945 og modtog Kunstakademiets lille guldmedalje i 1948. Han arbejdede i denne periode på bestillingsarbejder og som medhjælper for fremtrædende kunstnere som Utzon-Frank, Mogens Bøggild, J.F. Willumsen og Jais Nielsen. I 1947 blev han ansat på Den Kongelige Porcelænsfabrik som medhjælper for Jais Nielsen, hvilket gav ham indblik i fremstillingen af stentøjsrelieffer og brugen af okseblodsglasurer.
Helge Christoffersen vandt en konkurrence i 1947 om et forslag til et frihedsminde til Folketinget, og de tre relieffer blev opstillet i Folketingets Vandrehal i 1950. Han blev også tildelt opgaven som 26-årig at skabe et Blicher-monument i granit for Ny Carlsbergfondet, som blev opstillet i Kjellerup.
På Den Kongelige Porcelænsfabrik skabte Christoffersen over 300 større eller mindre keramiske stykker, hvoraf langt de fleste var unikaer. Kun 14 af hans værker blev optaget i stentøjsmodelkataloget ifølge kunsthistorikeren Leif Lautrup-Larsen. Helge Christoffersen efterlod sig et betydeligt bidrag til dansk kunsthistorie gennem sit arbejde med keramik og billedhuggeri, før han tragisk nok gik bort i 1965.
Keramik af Helge Christoffersen
Helge Christoffersen katte for L. Hjorth
Helge Christoffersen kattevase
Andre signaturer
Ditte Mira Alma Andersen (Alma Keramik) Almus Keramik Andegaarden Keramik Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik) Asbo Stentøj Asta Agerholm Astrid Anderberg Birgit Andersson Birgit Kasueske Andersen