Günther Förg

Günther Förg (1952–2013) var en tysk kunstner kendt for sit eksperimenterende arbejde, der strakte sig over flere medier som maleri, skulptur, fotografi og arkitektonisk installation.

Förg
Günther Förg

Om Günther Förg

Günther Förg (1952–2013) var en tysk kunstner kendt for sit eksperimenterende arbejde, der strakte sig over flere medier som maleri, skulptur, fotografi og arkitektonisk installation. Selvom han hovedsageligt er anerkendt som maler, arbejdede han også intensivt med fotografi, især af modernistisk arkitektur. Han udforskede forholdet mellem kunst og arkitektoniske strukturer gennem sine fotografier, som ofte fokuserede på geometriske former og lysets spil i rum.

I sine malerier arbejdede Förg meget med monokrome flader og eksperimenterede med tekstur og materialer, som fx i hans berømte blymalerier, hvor blyplader blev monteret på træpaneler for at skabe spænding mellem materialernes fysiske og visuelle egenskaber. Hans brug af bly symboliserede både fare og kontrol, hvilket gav hans værker en særlig intensitet. Derudover var han kendt for sine monumentale vægmalerier, som integrerede kunsten med de rumlige omgivelser.

Förgs arbejde blev udstillet internationalt og er repræsenteret i store museer som MoMA i New York og Stedelijk Museum i Amsterdam. Han var også en vigtig del af Documenta IX i 1992, hvilket cementerede hans status som en af de mest indflydelsesrige kunstnere i sin generation.


Keramik af Günther Förg

Har du gode billeder af keramik af Günther Förg så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Birgitte Bundgaard   Bjørn Keramik   BOFA (Bornholms Fajancefabrik)