Johanne Gerber

Johanne Gerber var en dansk keramiker, der er mest kendt for sit arbejde med Royal Copenhagen.

JG
Johanne Gerber

Om Johanne Gerber

Johanne Gerber var en dansk keramiker, der er mest kendt for sit arbejde med Royal Copenhagen, særligt som en del af Baca-serien, der blev udviklet mellem 1960'erne og 1980'erne. Baca-serien, som blev ledet af den svenske keramiker Nils Thorsson, er berømt for sine særlige dekorative teknikker og brug af rustikke, abstrakte mønstre i jordfarver. Gerber bidrog med sine unikke designs, der ofte indeholdt stærke kontraster og komplekse lag af mønstre og teksturer. Hendes værker er kendt for deres maleriske kvaliteter og har været fremhævet som nogle af de bedste bidrag til serien.
br> Gerbers arbejde blev præget af tidens trang til at forny og modernisere fajance og keramik. Baca-serien var et forsøg på at bringe et mere kunstnerisk udtryk ind i dagligdags keramik, og Gerbers værker er eksempler på, hvordan disse intentioner blev realiseret. Hendes designs varierer fra stiliserede naturmotiver til mere abstrakte mønstre, som er ikoniske for 60'erne og 70'erne.


Keramik af Johanne Gerber

Har du gode billeder af keramik af Johanne Gerber så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Lillian Adler   Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Birgitte Bundgaard   Bjørn Keramik