Ursula Munch-Petersen

Ursula Munch-Petersen (født 1937) er en af Danmarks mest markante keramikere.

UMP
Ursula Munch-Petersen

Om Ursula Munch-Petersen

Ursula Munch-Petersen (født 1937) er en af Danmarks mest markante keramikere, kendt for sin evne til at forene skulpturel form med funktionel brugskeramik. Hun stammer fra den kendte bornholmske Hjorth-keramikerslægt og blev tidligt introduceret til faget. Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København (1956-1960) og senere ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (1970-1972), har hun gennem sin karriere været drevet af en eksperimenterende tilgang til både form og funktion.

Munch-Petersen startede sin professionelle karriere hos Bing & Grøndahl i 1961, hvor hun arbejdede med unika-keramik og udviklede skulpturelle værker, før hun forlod fabrikken i 1968 for at blive fri keramiker. Hun er især kendt for at skabe hverdagsgenstande, som både er smukke og funktionelle, såsom det berømte Ursula-stel, der er produceret af Royal Copenhagen​.

Hendes værker er ofte inspireret af naturen og simple hverdagsobjekter, hvor hun omdanner uanseelige ting som høvlspåner eller fuglefjer til keramiske kunstværker. Hun har altid søgt at finde en balance mellem det skulpturelle og det funktionelle, hvilket har gjort hendes arbejde både kunstnerisk og anvendeligt​.

I dag er hendes arbejder udstillet på museer som Holstebro Kunstmuseum og i samlinger verden over.


Keramik af Ursula Munch-Petersen

Har du gode billeder af keramik af Ursula Munch-Petersen så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Lillian Adler   Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Birgitte Bundgaard   Bjørn Keramik