Olaf Stæhr-Nielsen

Olaf Stæhr-Nielsen (1896-1969) var en betydningsfuld dansk billedhugger og keramiker.

ostn
Olaf Stæhr-Nielsen

Om Olaf Stæhr-Nielsen

Olaf Stæhr-Nielsen (1896-1969) var en betydningsfuld dansk billedhugger og keramiker, kendt for sine dekorative værker i både metal og keramik. Uddannet som ciselør, begyndte han sin karriere med at arbejde med metal, men han blev hurtigt optaget af skulptur og dekorativ kunst. Han studerede under Einar Utzon-Frank på Kunstakademiet fra 1918-1923 og udførte en række bemærkelsesværdige udsmykningsopgaver for offentlige bygninger, biografer og forretningsejendomme. Han arbejdede i tæt samarbejde med nogle af datidens store arkitekter som Kaj Gottlob, Frits Schlegel og Aage Rafn.

Hans værker spænder bredt i både materiale og stil, og han eksperimenterede med keramik, træ, glas og metal. Mange af hans keramiske arbejder blev skabt i samarbejde med Saxbo Stentøjsfabrik, hvor hans hustru, Eva Stæhr-Nielsen, var en af de fremtrædende formgivere. Olaf Stæhr-Nielsen er kendt for sine stiliserede, fantasifulde former, ofte med en farverig og moderne udtryksform.

Blandt hans store offentlige opgaver er udsmykningerne til Aarhus Universitet og Nørre Sundby Rådhus, hvor han skabte facadedekorationer i både glasmosaik og keramik. Hans arbejde har haft en stor indflydelse på dansk modernistisk kunst og design, og hans arv lever videre gennem de mange udsmykninger, der stadig kan ses rundt om i Danmark.


Keramik af Olaf Stæhr-Nielsen

Har du gode billeder af keramik af Olaf Stæhr-Nielsen så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Lillian Adler   Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Birgitte Bundgaard   Bjørn Keramik