Kari Christensen

Kari
Kari Christensen

Om Kari Christensen

Kari Christensen (1938-1997) var en talentfuld kunstner, der blev uddannet på Statens Håndverk- og Kunstindustriskola i Oslo i perioden 1956-1960. Hendes kunstneriske bidrag strakte sig over forskellige medier, men hun er særligt kendt for sit arbejde inden for dekorativt fajancearbejde.

Kari Christensen blev specielt tilknyttet Royal Copenhagens fajance- og stentøjsafdeling under ledelse af Nils Thorsson. Hendes kreativitet og tekniske dygtighed inden for fajance og stentøj gjorde hende til en af de toneangivende kunstnere bag nogle af de mest kendte serier inden for disse materialer i 1960'erne og 1970'erne. Et af hendes betydningsfulde projekter var Tenera-serien, hvor hun samarbejdede med fem andre kunstnere fra Norge, Sverige og Danmark.

I 1958 inviterede Nils Thorsson Kari Christensen og fem andre unge kvindelige kunstnere fra Danmark, Norge og Sverige til at bidrage til udviklingen af en ny stil inden for fajanceafdelingen. Denne gruppe af kunstnere kom til at spille en afgørende rolle i at præge keramisk kunst i de følgende årtier, og deres arbejde blev anerkendt for sin unikke stil og æstetiske appel.


Keramik af Kari Christensen

Har du gode billeder af keramik af Kari Christensen så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Bjørn Keramik   BOFA (Bornholms Fajancefabrik)   Broager Keramik   Herdis Buck